Sponsors

Geslaagde opening Dunlop Racketlon Tour in Dronten

Het eerste racketlon toernooi van de Dunloptour is goed verlopen. Met bijna 35 deelnemers was het gezellig druk Flevoparq Dronten en waren er veel leuke wedstrijden.  En het was goed om te constateren dat er  veel debutanten waren. Een van de debutanten was negenvoudig Nederlands kampioen squash, Lucas Buit. Helaas liep zijn debuut door een blessure in beetje in het water, maar hij vond het dermate leuk dat hij zeker vaker gaat deelnemen. Zijn 13 jarige zoon, Bodhy Buit, deed het beter dan zijn pa en won ondanks zijn jeugdige leeftijd de heren D categorie.  In totaal werd er aan 350 euro aan waardebonnen uitgekeerd aan degene die op het podium stonden. De gratis verloting van o.a. een squashracket en andere leuke sport artikelen zorgde dat de meeste deelnemers nog tot het einde bleven.

Heren A

De heren A categorie werd gewonnen door de Nederlandse Fin Taavi  Suorsa , maar dat ging niet zonder slag of stoot. In de 1e ronde won hij nog vrij gemakkelijk (+29) van Mark Reijter, maar daarna was het kantje boord in de halve finale tegen Hans Maarten Cardinaal (+2). In de finale moest hij tegen Vincent Rooker die vrij makkelijk de finale had bereikt en ook een wedstrijd minder had gespeeld. Er leek dan ook geen vuiltje  aan de lucht voor Vincent na drie onderdelen. Hij stond  toen 16 punten voor op Taavi. Die moest dus met tennis winnen met 21 -3. Ondanks het gegeven dat tennis zijn sport is, blijft dat een zeer zware opgave. Vincent deed er alles aan om die vier punten te scoren, echter Taavi wist hem op de drie punten te houden en won  dus knap het toernooi. Hij heeft toegezegd dat hij in oktober zijn toernooi titel in Dronten gaat verdedigen. Door opgave van Stefan Immerzeel legde Hans Maarten Cardinaal beslag op de 3e plaats.

1.       Taavi Suorsa

2.       Vincent Rooker

3.       Hans Maarten Cardinaal

4.       Stefan Immerzeel

Heren C

Bij de heren C werd de finale een onderonsje tussen twee bestuursleden van de Racketlonbond. Erik Roelofsen en Kirsten Kaptein. Kirsten doet altijd mee bij de heren als er niet genoeg A dames zijn. Helaas is dat vaak het geval en dat is dan slecht nieuws voor veel mannen die in de heren C meedoen, want ze wint vaak haar wedstrijden in de heren categorie. Echter in de finale moest ze haar meerdere erkennen in Erik Roelofsen die met ruim verschil won (+20). Alleen het tafeltennisonderdeel kon ze winnen en wel met groot verschil. De derde plaats was voor Wijnand Bakker die Dylan Heneburry klopte

1.       Erik Roelofsen

2.       Kirsten Kaptein

3.       Wijnand Bakker

4.       Dylan Heneburry

Heren D

Bij de heren D veel  debutanten en verassende uitslagen. De winnaar werd de pas 13 jarige Bodhy Buit. Bodhy heeft als hoofdsport tennis en behoort tot de beste 16 jeugdtennissers onder de 14 jaar van Nederland, maar kan behoorlijk uit de voeten met de andere sporten. Zijn pa is Lucas Buit en die mag zich negenvoudig Nederlands squash noemen. Dus het zal duidelijk zijn dat hij zijn vaardigheden niet van een vreemde heeft en dan vooral  het mentale aspect , want hij straalt uit dat hij alles wil winnen. In de finale versloeg hij Karin Kloosterziel. Omdat er ook te weinig dames C hadden ingeschreven deed ze mee bij de heren D. In de halve finale versloeg ze de eveneens nog jonge speler, Anthony Schwab. Anthony is een half jaar jonger dan Buit en heeft  squash als hoofdsport en is jeugdinternational van het jeugdteam onder 15 jaar. Echter waar junior Anthony nog werd verslagen, had ze tegen Bodhy weinig kans in de finale. Koos Grubben werd derde door Anthony met 9 punten verschil te kloppen.

1.       Bodhy Buit

2.       Karin kloosterziel

3.       Koos Grubben

4.       Anthony Schwab

Dames D

Helaas maar drie deelneemsters. De dames hebben daarom ook nog extra wedstrijden gespeeld tegen heren D spelers. De strijd onderling werd gewonnen door Sussane Munting. Zij versloeg Renseke Borgershoff met 4 punten verschil. Nina Kootstra werd ruimer verslagen. Susanne maakt vooral het verschil met tennis. De strijd om de derde plek werd gewonnen door Renseke Borgerhoff.