Sponsors

Tennissers spelen racketlon

Flevoparq racketlon toernooi groot succes
 
 
Zondag 11 oktober jl. was het Flevoparq het decor van een (invitatie) racketlon toernooi. Racketlon is een combinatie van tafeltennis, badminton, squash en tennis. Je speelt alle vier de racketsporten tegen dezelfde tegenstander om er achter te komen wie de beste allrounder is. Je speelt in elke discipline één game tot 21 punten (rally point). Het totaal aantal punten is beslissend voor de einduitslag. Het gaat er uiteindelijk niet om hoe goed je in één van de vier sporten bent, maar hoe goed je je 2e, 3e en 4e sport beheerst.
 
Na een eerder racketlontoernooi, gehouden onder tafeltennissers van TTC Dronten ‘74, was deze keer de beurt aan de tennissers om te kijken hoe allround zij waren op de vier racketsporten.
 
Zestien deelnemers kruisten met elkaar de rackets. Er werd zeer fanatiek gestreden waarbij enkele wedstrijden zelfs met een beslissend punt beslist werden.
 
Alle deelnemers speelden vier partijen racketlon, wat in de praktijk al snel neerkomt op ongeveer 4 uur sporten!
 
De deelnemers waren enthousiast over de combinatie van racketsporten. Het toernooi zal zeker een vervolg krijgen begin 2010. Hou de site van Flevoparq in de gaten !!
 
 
De uitslag van deze dag:
1e plaats: Hans Maarten Cardinaal
2e plaats: Jürgen Haan
3e Plaats: Joop Kroeze

De finalisten